Tavada patatesli omlet nasıl yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı seçeneği olan tavada patatesli omlet, hem pratik hem de besleyici bir tarif. Patatesin doyuruculuğu ile yumurtanın hafifliğini birleştiren bu yemek, günün her saati için ideal. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir patatesli omlet tarifi.
Tavada Patatesli Omlet TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:10 dakikaPişirme Süresi: 20-25 dakika Porsiyon: 2-3 kişilik Yapılışı: 1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. 2. Tavaya sıvı yağı alın, orta ateşte patatesleri ekleyip kızartın. Patatesler yumuşayıp hafif renk alana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. 3. Patateslerin üzerine doğranmış soğanı ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. İsterseniz yeşil biber de ekleyebilirsiniz. 4. Bir kasede yumurtaları çırpın, tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyin. İsterseniz sütü de ekleyip karıştırın. 5. Yumurta karışımını tavadaki patates ve soğanın üzerine dökün, tavanın her yerine eşit yayılmasını sağlayın. 6. Kısık ateşte omletin altı pişene kadar 5-7 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz. 7. Omletin üst kısmı da pişmeye başlayınca bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da 3-4 dakika pişirin. 8. Sıcak olarak servis yapın, dilerseniz maydanoz ile süsleyin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)