3 Renkli Patates Salatası
19 Haziran 2024

3 Renkli Patates Salatası

Bu renkli ve besleyici patates salatası, özellikle kabul günlerinde tercih edilen bir salata türüdür. İçerisinde kullanılan malzemelerin bolluğu ile besin değeri yüksek olan bu salata, her mevsimde tüketilebilir. Buzdolabı dışında saklanması uygun değildir ve sulanmaya meyilli olduğu için yapıldığı saatler içerisinde tüketilmesi önerilir. Çocuklara yararlı olacak sebzeleri barındırmaktadır.

Malzeme Listesi
  • 6 adet büyük boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 200 gram mor lahana
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine iyice yıkanmış patatesleri koyun ve üzerlerini geçecek şekilde su ile doldurun. Haşlanmaları için ocağa koyun. Vakit sıkıntısı yaşayanlar, düdüklü tencere kullanarak patateslerin haşlanma süresini yarı yarıya azaltabilirler.

Patatesler haşlanırken, salatanın rengini verecek olan sebzelerin doğranma işlemlerine başlayın. Sirkeli suda bekletilmiş yeşillikleri doğramak için bir kesme tahtası alın. İlk olarak maydanozu doğrayın. İkinci sırada havuçları rendeleyin. Son olarak, mor lahanayı ince bir şekilde doğrayın.

Haşlanmış patateslerin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir çatal batırın. Piştiğinden emin olduğunuz patatesleri soyun ve bir ezici yardımıyla iyice ezin. Ezilmiş patatesleri üç ayrı karıştırma kabına eşit miktarlarda bölün. Mor lahanayı bir kasenin içine, rendelenmiş havucu diğerine ekleyin. Son kaseye ince kıyılmış maydanozu ilave edin ve renkleri ortaya çıkarın. Küçük bir kaseye limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi koyup iyice çırpın. Hazırladığınız sosu eşit miktarlarda salataların üzerine dökün. Sos eklenmiş salataları ayrı ayrı iyice karıştırın.

Bir kek kalıbını ıslatın ve ilk olarak maydanozlu salatayı kalıba dökün. İyice düzlediğiniz bu katın üzerine havuçlu karışımı ekleyip düzleme işlemini tekrarlayın. Son olarak, mor lahana karışımlı salatayı ekleyip iyice sıkıştırın.

Servis edeceğiniz cam tepsinin içine kek kalıbını ters çevirin. Salatanın bozulmadan çıkması için ufak darbelerle kalıbın kenarlarına vurun. Salatanın yoğurtlu sosunu hazırlamak için bir kase alın. Kaseye süzme yoğurdu koyun ve sarımsakları rendeleyin. Hazırladığınız yoğurt sosunu salatanın üzerine döküp pul biber ile süsleyin. 3 renkli patates salatası servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

3 Renkli Patates Salatası

3 Renkli Patates Salatası

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri

Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri

Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Semiz Otlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Semiz Otlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ton Balıklı Patates Salatası

Ton Balıklı Patates Salatası

Soğanlı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri