Patates Salatası Nasıl Yapılır?
25 Haziran 2024

Patates Salatası Nasıl Yapılır?


Salata çeşitleri sofralarımızda yardımcı yemek konumundadır. Hafif ve garnitür kıvamında tercih edilen günlerin en favori yemeklerinden biridir patates salatası. Hem kolay hazırlanışı hem de tüm yiyeceklerin yanında sunulabilmesi onu bu denli popüler yapmaktadır.

Patates Salatasının Özellikleri

Damak tadı kişiye özel ve kendi zevkimize göre donattığımız sofralarımıza, sıcak yaz günleri için güzel ve serinletici olan patates salatasını öncelikle servis tabağının bir köşesine koyun. Yoğurdun insanın içini ferahlatan hissiyle patatesin tadı birleşince çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Artık o kadar değişik salata tarifleri var ki, hepsi de birbirinden güzel, şık ve lezzetli. Patates salatası oldukça doyurucu ve besleyici bir salata olup, aslında uygun miktarda tüketildiğinde vücut için son derece faydalı bir kombinasyon sunar. Çayın yanında yiyebileceğimiz gibi yemek saatlerinde ve bir çorbayla beraber bile gayet güzel olur. İçine sevdiğimiz yeşillikleri ve baharatları karıştırarak yapmak, kimi zaman sadece evdeki birkaç malzemeyle bile patates salatasını hazırlayabiliriz.

Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • 2-3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2-3 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı

İlk aşamada temel malzemesi patatesi ve bunun harcı olacak karışımın hazırlanması için patatesleri haşlayalım. Haşlandıktan sonra patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım ve ardından küçük küçük doğrayalım. Doğradığımız patatesleri bir tencereye alalım ve üzerini geçecek şekilde su ekleyelim. Bir tatlı kaşığı tuz da ekledikten sonra haşlanmak üzere ocağa alalım. Patatesler yumuşayınca ocaktan alarak suyunu süzdürelim ve soğuması için bir süzgece boşaltalım.

Daha sonra soğanların kabuklarını soyup yıkayalım. Yıkadığımız soğanları ortadan ikiye bölelim ve ince ince doğrayalım. Elle iyice öldürdükten sonra sudan geçirelim ve suyunu süzelim. Ardından maydanozu ayıklayıp yıkayalım ve ince ince doğrayıp soğanların üzerine alalım. Soğuyan patatesleri salata tepsimize veya borcam içerisine yayalım.

Yayılan patateslerin üzerine tuz, karabiber, pul biber, kuru nane, limon suyu ve zeytinyağı ekleyelim. Tüm malzemeleri uygun bir şekilde birleştirelim ve karıştıralım. Böylece son şeklini vermiş olup patates salatasını buzdolabına koyarak soğumaya bırakalım. Hazırladığımız patates salatası soğukken tüketildiğinde daha sağlıklı olacaktır. İstediğiniz zaman ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Mısırlı Patates Salatası Tarifi

Yoğurtlu Mısırlı Patates Salatası Tarifi

3 Renkli Patates Salatası

3 Renkli Patates Salatası

Patates Salatası Kaç Kalori?

Patates Salatası Kaç Kalori?