Kremalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kremalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı patates salatası, dışarıdan bakıldığında normal bir patates salatası görünümünde olsa da içerisinde farklı bir lezzeti daha barındıran ve bir kere tadına bakan kişilerin sürekli yapmak isteyecekleri lezzette. Kremanın patatesler ile uyumu, patatesin ise diğer malzemeler ile kaynaşıp ortaya kattığı lezzet dayanılacak gibi değil. Özellikle kremalı patates salatası tarifini arkadaş sohbetlerinizin yanına, kabul günlerinizde veya canınız güzel bir salata istediğinde hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Kremalı Patates Salatası Malzemeleri
  • 7 tane orta boy sarı patates
  • 1 tane büyük kırmızı veya beyaz soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 6 dal taze nane
  • 3 yemek kaşığı dolusu kaymaksız yoğurt
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane sıkılmış limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane minik, minik doğranmış kırmızı tombul biber
Kremalı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Kremalı patates salatası için ilk önce patatesleri suyun altında güzel bir şekilde yıkarak işleme başlayalım. Yıkanıp temizlenmiş olan patatesleri uygun büyüklükte bir tencereye veya düdüklü tencerenin içerisine oturtalım. Patateslerin üzerini geçecek sıcak su ilavesi yapalım ve bir tatlı kaşığı ölçüsünde de tuz serpiştirip pişmeye bırakalım. Patatesler pişerken biz de bu arada kırmızı soğanın kabuklarını soyalım ve ay şeklinde doğrayalım. Doğanmış soğanı az miktar tuz ile ovup bir kâsenin içerisine alıp bekletelim. Ardından maydanoz ile taze naneyi yıkayıp temizleyelim. Sap kısımlarını kopartalım ve yaprak kısımlarını ince kıyım olacak şekilde doğrayalım. Doğradığımız yeşillikleri doğanmış kuru soğanın yanına ilave edip bekletelim.

Diğer taraftan dört yemek kaşığı krema ile 3 yemek kaşığı yoğurdu bir kâsenin içerisinde buluşturup karıştıralım. Bu arada pişmiş olan patatesleri bir kevgirin içerisine boşaltıp soğuması için birkaç dakika bekletelim. Patateslerin ilk sıcaklığı çıkınca kabuklarını soyup doğrama tahtasının üzerine alalım. Patateslerden bir tanesini alıp küp şeklinde doğrayalım ve karıştırma kabının içerisine ilave edelim. Diğer patatesleri de aynı şekilde doğradıktan sonra karıştırma kabına alalım ve patateslerin üzerine zeytinyağı, karabiber, tuz, kırmızı pul biber ve bir tane limon suyu ilavesi yapıp karıştıralım.

Patatesleri güzel bir şekilde harmanladıktan sonra servis tabağının üzerine boca edip kaşıkla düzeltelim. Patateslerin üzerinde krema karışımı döküp gezdirelim ve son olarak kremanın üzerine doğranmış yeşillikleri ve kuru soğanı gezdirelim. Minik, minik doğanmış kırmızı tombul biberi de servis tabağının etrafını gezdirip sunum yapalım. Eğer isterseniz bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp harmanlayabilir ve bu şekilde de sunum yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tahinli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ton Balıklı Patates Salatası

Ton Balıklı Patates Salatası

Soslu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Patates Salatası

3 Renkli Patates Salatası

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri