Patates Çanağında Rus Salatası Tarifi
15 Mayıs 2024

Patates Çanağında Rus Salatası Tarifi

Patates Çanağında Rus Salatası, herkesin bildiği gibi patates her şekilde tüm yemeklerin genelinin yanına yakışıyor. Ayrıca püre şekline gelen patates bir de Rus salatası ile birleşince ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor. Patates çanağında Rus salatası hem garnitür olarak yemeklerin yanında hem de kabul günlerinizde salata olarak başvurabileceğiniz bir menüdür.

Patates Çanağında Rus Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeleri

Patates Çanağı Malzemeleri
  • 5-6 tane orta irilikte patates
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 fiske karabiber
  • Yeteri kadar su
Rus Salatası Malzemeleri
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı konserve bezelye
  • 1 çorba kasesi mayonez
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kasesi patates, havuç, bezelye (Karışık garnitür)
  • 2-3 adet kornişon turşu
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Yarım limon suyu
Patates Çanağında Rus Salatası Nasıl Yapılır?

Patates çanağında Rus salatası hazırlığımıza öncelikle patates püresini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 5-6 tane orta boy patatesi bol su altında yıkadıktan sonra ekleyerek üzerini 2 parmak kadar aşacak u ilave edip ocağa koyarak patatesle yumuşayıncaya kadar haşlamaya bırakalım. Patatesler haşlanırken bizde Rus salatamızı hazırlayalım.

Önceden orta dirilikte haşladığımız 2 adet patates ve 2 adet havucu tavla zarı irilinde doğradıktan sonra çukur bir kabın içine alalım ve üzerine 2-3 tane kornişon tursuyu patates ve havuçları doğradığımız irilikte doğrayarak kabımıza ilave edelim. Ardından 1 çay bardağı süzdürülmüş konserve bezelyeleri ekleyelim. Ayrı bir kâseye 1 çorba kasesi mayonez ve 1 çay bardağı yoğurt ilave ettikten sonra karışımı iyice karıştırarak çırpıp doğranmış sebzelerin üzerine ekleyip, yeteri kadar tuz ve yarım limon suyu ilave ederek karışımı sebzeleri ezmeden dikkatli bir şekilde karıştırarak harmanlayıp bir kenara alarak beklemeye bırakalım.

Daha sonra haşlanarak yumuşayan patateslerin haşlama suyunu döktükten sonra soğuk sudan geçirip kabuklarını soyalım. Patatesler ılıyarak el yakamayacak kıvama geldikten sonra bir çatal yardımıyla iyice ezip üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt ve yeteri kadar tuz ilave ederek püre şekline getirelim. Ardından püre şekline gelen patateslerden küçük bir mandalina iriliğinde parçalar kopartarak elimizle yuvarladıktan sonra orta kısmından başlayarak parmağımızla açarak çanak şekline getirelim. Tüm patates püresini tek tek ayanı şekilde çanaklar hazırlayalım ve çanakları ince ince kıydığımız yeşil soğanlara buladıktan sonra geniş bir servis tabağına dizelim. Önceden hazırladığımız Rus salatasından bir kaşık yardımıyla alarak patates çanaklarının içine yerleştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mısırlı Patates Salatası Tarifi

Yoğurtlu Mısırlı Patates Salatası Tarifi

Renkli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Renkli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Patates Salatası

3 Renkli Patates Salatası