Et patates sote nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Dana eti ve patatesin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu sote, günlük hayatın koşuşturmacasında kolayca hazırlanabilecek nefis bir seçenek sunuyor. Malzemelerin ahenkli buluşmasıyla ortaya çıkan bu yemek, aile sofralarını şenlendirecek tatlar barındırıyor.
Et Patates Sote Tarifi
Malzemeler:
- 400 gram dana kuşbaşı et
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve bol suda yıkayın
- Soğanları yemeklik doğrayın, biberleri jülyen şeklinde kesin
- Domatesleri küp küp doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin
- Derin bir tavaya sıvı yağı alıp etleri ekleyin ve yüksek ateşte renk alana kadar kavurun
- Etler suyunu çekince soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Biberleri ve sarımsakları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
- Domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin
- Patatesleri tencereye ekleyin ve baharatları ilave edin
- Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin
- Ara sıra karıştırarak yapışmamasını sağlayın
- Patatesler yumuşayınca ocaktan alıp sıcak servis yapın
Püf Noktaları:
- Etleri yüksek ateşte hızlıca kavurmak daha lezzetli olmasını sağlar
- Patatesleri doğradıktan sonra suda bekletmek fazla nişastasının çıkmasını sağlar
- Dilerseniz son dakika taze maydanoz serpebilirsiniz
- Pilav veya yoğurt ile servis edebilirsiniz
|