Fırında Tavuk Sote ile Patates Püresi Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 4 büyük patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, kekik, kırmızı biber
Fırında Tavuk Sote Hazırlanışı:
- Tavuk göğüslerini kuşbaşı şeklinde doğrayın
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
- Bir kasede tavukları, soğanı, sarımsağı, zeytinyağını ve baharatları karıştırın
- Yağlanmış fırın kabına karışımı yayın
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin
- Ara sıra kontrol edip karıştırarak eşit pişmesini sağlayın
Patates Püresi Hazırlanışı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın
- Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (15-20 dakika)
- Suyunu süzüp patatesleri püre haline getirin
- Ilık süt ve erimiş tereyağını ekleyip karıştırın
- Tuz ve karabiber ekleyip kıvam alana kadar çırpın
Servis Önerisi:
- Sıcak patates püresini tabağa alın
- Üzerine fırından çıkan tavuk soteyi ekleyin
- İsteğe bağlı olarak taze maydanoz veya dereotu ile süsleyin
Püf Noktaları:
- Tavukların kurumaması için fırında çok uzun süre tutmayın
- Patates püresinin topaklanmaması için sütü yavaş yavaş ekleyin
- Fırın tepsisine biraz su ekleyerek tavukların daha sulu kalmasını sağlayabilirsiniz
|