Galeta unlu patatesli börek nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Galeta unlu patatesli börek, geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş getiren nefis bir tarif. Patatesin yumuşak dokusu, çıtır yufka katmanları ve galeta ununun gevrekliği bir araya gelerek her damakta iz bırakacak bir deneyim sunuyor.

22 Kasım 2025

Galeta Unlu Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yoğurma için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket yufka

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp, soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
  • İçine galeta unu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Yufkaları tezgaha serip, üzerine sıvı yağ sürün ve galeta unu serpin.
  • Yufkaları üst üste koyup, rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.
  • Dilimlenmiş yufkaları yağlanmış tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:


  • Patatesleri iyice ezerek pürüzsüz bir iç harç elde edin.
  • Yufkaları çok ince sıvı yağ ile yağlayarak, böreğin kıtır olmasını sağlayın.
  • Galeta unu, böreğin daha gevrek olmasına yardımcı olur.
  • Fırını önceden ısıtın, böylece börekler eşit pişer.
  • Böreği sıcakken servis yapın, daha lezzetli olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;