Güveçte patatesli tavuk nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?

Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için ideal olan güveçte patatesli tavuk, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Fırında mis gibi kokusuyla iştah açan bu yemek, özellikle aile sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

22 Kasım 2025

Güveçte Patatesli Tavuk Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk but veya göğüs (kuşbaşı doğranmış)
  • 4 orta boy patates (küp küp doğranmış)
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet havuç (halka halka doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 2 adet domates (küp doğranmış veya rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: yeşil biber, maydanoz

Yapılışı:


  • Öncelikle güveç kabını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Bir kasede tavukları, sıvı yağın yarısı ve baharatlarla marine edin, 15-20 dakika bekletin.
  • Tencerede kalan yağla soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  • Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Marine edilmiş tavukları ekleyip tavuklar renk değiştirene kadar pişirin.
  • Doğranmış patates ve havuçları güveç kabına düzgün bir şekilde yerleştirin.
  • Üzerine tavuklu karışımı ekleyin, domatesleri ve isteğe bağlı yeşil biberi ilave edin.
  • Sıcak suyu ekleyip malzemeleri hafifçe karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine maydanoz serperek sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Tavukları marine etmek, daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
  • Patatesleri eşit boyutta doğrayın, böylece hepsi aynı anda pişer.
  • Güveç kabını fırına koymadan önce ısıtın, yemeğin daha çabuk pişmesine yardımcı olur.
  • Pişirme süresinin son 10 dakikasında fırın ısısını artırarak üzerinin kızarmasını sağlayın.
  • Su miktarını ayarlarken, malzemelerin suyu çekme hızına göre kontrol edin, gerekirse ekleyin.
  • Dinlendirdikten sonra servis yapın, böylece lezzetler daha iyi harmanlanır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;