İkramlık Patates Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 orta boy patates (iri dilimlenmiş)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- 1 adet kornişon turşu (küp doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 adet kırmızı soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (damak zevkine göre)
Yapılışı:
- Patates ve havucu ayrı tencerelerde haşlayın, soğuduktan sonra küp küp doğrayın.
- Geniş bir karıştırma kabına haşlanmış patates, havuç, bezelye, turşu, maydanoz ve kırmızı soğanı ekleyin.
- Ayrı bir kasede yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, hardal, ezilmiş sarımsak, tuz ve baharatları çırparak sosunu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu salata malzemelerinin üzerine dökün ve tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
- Salatayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
İpucu:
- Salatayı dinlendirmek, lezzetlerin birbirine geçmesini sağlar ve daha lezzetli olur.
- İsteğe bağlı olarak haşlanmış yumurta veya konserve mısır ekleyebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Marul yaprakları üzerinde veya yanında taze ekmekle ikram edebilirsiniz.
|