Kremalı tavuk ve patates tencerede nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan kremalı tavuk ve patates, tencerede kolayca hazırlanabilen nefis bir tarif sunuyor. Tavuk göğsü ve patatesin krema ile buluştuğu bu yemek, hem doyurucu hem de şık bir sunum vaat ediyor.

23 Kasım 2025

Kremalı Tavuk ve Patates Tencerede Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 4 orta boy patates (küp küp doğranmış)
  • 1 soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlık Süresi:


  • 10 dakika

Pişirme Süresi:


  • 25-30 dakika

Adımlar:

  • Orta boy bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
  • Doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
  • Sarımsakları ilave edip 1 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Tavuk kuşbaşılarını tencereye ekleyin ve her tarafı renk alana kadar, yaklaşık 5-6 dakika pişirin.
  • Küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyin ve 2-3 dakika tavuklarla birlikte soteleyin.
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyip karıştırın.
  • Tavuk suyunu veya suyu ilave edin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, tencerenin kapağını kapatın ve patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Patatesler pişince kremayı ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

İpuçları:

  • Krema eklemeden önce yemeğin sıcaklığını kontrol edin; aşırı kaynarsa krema kesilebilir.
  • İsteğe bağlı olarak, pişirme sırasında bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha lezzetli bir sos elde edebilirsiniz.
  • Patateslerin çabuk pişmesi için küçük küpler halinde doğrayın.
  • Servis sırasında üzerine taze çekilmiş karabiber serperek sunabilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak, yanında pirinç pilavı veya makarna ile servis edebilirsiniz. Ayrıca yeşil salata ile hafif bir öğün olarak da tüketebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;