Oktay usta'nın patates çorbası tarifi nedir?
Lezzetli ve doyurucu bir patates çorbası hazırlamak için malzemelerin tazeliği ve pişirme tekniklerinin doğru uygulanması önem taşıyor. Oktay Usta'nın tarifi, basit görünen bu çorbayı özel kılan püf noktalarını ve lezzet sırlarını içeriyor.
Oktay Usta'nın Patates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 adet yumurta sarısı (tercihe bağlı)
Hazırlanışı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın, soğanı ince ince kıyın
- Tencerede tereyağını eritin, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
- Doğranmış patatesleri ilave edip 5 dakika daha kavurun
- Sıcak su veya et suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın
- Patatesler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin
- Blender ile çorbayı pürüzsüz hale getirin
- Sütü ekleyip bir taşım kaynatın
- Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın
- Kıvam alması için isteğe bağlı olarak yumurta sarısını çorbanın bir kepçesi ile çırpıp tencereye ekleyin
Servis Önerisi:
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kuru naneyi serpiştirin
- Sıcak olarak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz
Püf Noktaları:
- Patateslerin tam olarak yumuşadığından emin olun
- Unu iyice kavurmazsanız çorba hamursu bir tat alabilir
- Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olur
- Kıvamını beğenmezseniz süt miktarını ayarlayabilirsiniz
|