Patates kızartması nasıl yapılır ve en iyi tarifi nedir?

Lezzetli ve çıtır patates kızartması hazırlamak için doğru teknikleri uygulamak önem taşır. İdeal kıvamı yakalamak üzere patates seçiminden kızartma sıcaklığına kadar dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunuyor.

20 Kasım 2025

Patates Kızartması Nasıl Yapılır?


Patates kızartması yapmak için temel olarak şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin.
  • Kesilen patatesleri soğuk suda bekletip nişastasını azaltın.
  • Bol yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu kullanın.

En İyi Patates Kızartması Tarifi

Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 litre sıvı yağ (tercihen ayçiçek veya fıstık yağı)
  • Tuz
  • İsteğe bağlı baharatlar (pul biber, kekik, vs.)

Yapılışı:
  • Patatesleri soyun ve kalınlığı 1 cm olacak şekilde dilimleyin.
  • Dilimlenmiş patatesleri 30 dakika soğuk suda bekletin, ardından kurulayın.
  • Derin bir tencerede yağı iyice kızdırın (180°C).
  • Patatesleri azar azar yağa atıp altın rengi alana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıp tuz ve baharatları ekleyin.
  • Sıcak servis yapın.

İpucu: Çift kızartma yöntemiyle daha çıtır kızartma elde edebilirsiniz. İlk kızartmada patatesleri yumuşatın, ikincisinde renk alana kadar kızartın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;