Patates püresi nasıl hazırlanır? tarifi nedir?
Kremalı dokusu ve lezzetli aromasıyla sofraların vazgeçilmezi olan patates püresi, doğru malzeme dengesi ve pişirme teknikleriyle hazırlandığında enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte pürüzsüz kıvamlı, tam kıvamında bir patates püresi için tüm incelikleri içeren tarif.
Patates Püresi TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. Patatesleri soyun ve dörde bölün 2. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika) 3. Haşlanmış patatesleri süzün ve bir kez daha tencerede suyunu çekmek için 1-2 dakika karıştırın 4. Patatesleri püre haline getirin (ezme telinden geçirebilir veya püre makinesi kullanabilirsiniz) 5. Ayrı bir tencerede süt ve tereyağını ısıtın 6. Sıcak sütlü karışımı patates püresine yavaş yavaş ekleyerek karıştırın 7. İstediğiniz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin 8. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayın 9. Sıcak olarak servis yapın Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)