Patates püresi nasıl hazırlanır? tarifi nedir?

Kremalı dokusu ve lezzetli aromasıyla sofraların vazgeçilmezi olan patates püresi, doğru malzeme dengesi ve pişirme teknikleriyle hazırlandığında enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte pürüzsüz kıvamlı, tam kıvamında bir patates püresi için tüm incelikleri içeren tarif.

20 Kasım 2025

Patates Püresi Tarifi


Malzemeler:

  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş muskat, karabiber

Hazırlanışı:


1. Patatesleri soyun ve dörde bölün

2. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika)

3. Haşlanmış patatesleri süzün ve bir kez daha tencerede suyunu çekmek için 1-2 dakika karıştırın

4. Patatesleri püre haline getirin (ezme telinden geçirebilir veya püre makinesi kullanabilirsiniz)

5. Ayrı bir tencerede süt ve tereyağını ısıtın

6. Sıcak sütlü karışımı patates püresine yavaş yavaş ekleyerek karıştırın

7. İstediğiniz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin

8. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayın

9. Sıcak olarak servis yapın

Püf Noktaları:


  • Nişastalı patates çeşitleri daha iyi püre yapısı verir
  • Patatesleri çok fazla karıştırmak yapışkan bir kıvam oluşturabilir
  • Süt ve tereyağının sıcak olması pürenin daha kabarık olmasını sağlar

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;