Patates tava hakkında bilgi verirken, kalori içeriğinin nasıl değiştiğini merak ettim. Orta boy bir patatesin çiğ hali 130 kalori, kızartıldığında ise 300-400 kaloriye kadar çıkabiliyor. Bu kalori artışının sebebinin yağ ile kızartma olduğunu anlıyorum. Peki, az yağda kızartma yapıldığında kalori miktarının düşeceği belirtilmiş. Bu durumda, sağlıklı bir alternatif olarak fırında pişirme yöntemi tercih edilebilir mi? Ayrıca, yanında sunulan sosların ve diğer yan ürünlerin kalori alımını nasıl etkilediğini de düşünmeden edemiyorum. Sizce patates tava sağlıklı bir atıştırmalık olarak kalabilir mi?
Patates tava hakkında bilgi verirken, kalori içeriğinin nasıl değiştiğini merak ettim. Orta boy bir patatesin çiğ hali 130 kalori, kızartıldığında ise 300-400 kaloriye kadar çıkabiliyor. Bu kalori artışının sebebinin yağ ile kızartma olduğunu anlıyorum. Peki, az yağda kızartma yapıldığında kalori miktarının düşeceği belirtilmiş. Bu durumda, sağlıklı bir alternatif olarak fırında pişirme yöntemi tercih edilebilir mi? Ayrıca, yanında sunulan sosların ve diğer yan ürünlerin kalori alımını nasıl etkilediğini de düşünmeden edemiyorum. Sizce patates tava sağlıklı bir atıştırmalık olarak kalabilir mi?
Cevap yaz