Patates ve havuçla yapılan köfte tarifi nedir?
Sebzelerin lezzetini en pratik şekilde birleştiren nefis bir köfte tarifi. Patates ve havuçla hazırlanan bu besleyici alternatif, hem çocukların severek tüketeceği hem de günlük öğünlerinize renk katacak bir seçenek sunuyor.
Patates ve Havuç Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Adım: Patates ve havuçları iyice yıkayın. Kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. 2. Adım: Haşlanan patates ve havuçları süzerek bir kaseye alın. İyice ezin veya püre haline getirin. 3. Adım: Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Maydanozu ince kıyın. 4. Adım: Püre haline getirdiğiniz patates ve havuç karışımına doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. 5. Adım: Karışımı buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bu sayede köftelerin şekli daha iyi tutacaktır. 6. Adım: Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin. 7. Adım: Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Köfteleri altın sarısı rengini alana kadar her iki tarafını da kızartın. 8. Adım: Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün. Servis Önerisi: Sıcak olarak yoğurt veya cacık eşliğinde servis yapabilirsiniz. Yanına yeşil salata da çok yakışacaktır. Not: Köfteleri kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz. Fırını 180 dereceye ısıtıp, köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizerek 20-25 dakika pişirin. |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)