Patatesli hengel nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Patatesin lezzetiyle buluşan yumuşacık bir hamur işi olan hengel, Anadolu mutfağının şifa dolu tariflerinden biri. Haşlanmış patatesle hazırlanan bu nefis yemeğin hem malzemeleri sade hem de yapımı oldukça pratik. İster ana yemek ister ara öğün olarak tüketebileceğiniz bu doyurucu lezzet, tereyağı veya sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulduğunda damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Hengel Tarifi


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet orta boy patates (haşlanmış ve ezilmiş)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Haşlanmış ve ezilmiş patatesi derin bir kaba alın.
  • Üzerine un, tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Yavaş yavaş ılık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru bezelere ayırıp, oklava ile incecik açın.
  • Açtığınız hamurları dilimleyip kaynayan tuzlu suda haşlayın.
  • Haşlanan hengelleri süzüp, üzerine tereyağı veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Not: Dilerseniz üzerine kıyma veya peynirle de servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;