Salçalı patates kızartması nasıl yapılır, tarif var mı?

Geleneksel lezzetleri farklı bir dokunuşla birleştiren bu tarif, patates kızartmasına salçalı bir sosla yepyeni bir kimlik kazandırıyor. Hem görünümü hem lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bu pratik yemek, fırında pişirilerek daha hafif ve sağlıklı hale getiriliyor.

22 Kasım 2025

Salçalı Patates Kızartması Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kekik veya kimyon

Hazırlanışı:


  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun. İnce dilimler veya küp şeklinde doğrayın.
  • Derin bir kasede domates salçası, ezilmiş sarımsak, sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber ve diğer baharatları karıştırın.
  • Doğranmış patatesleri bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın, tüm patatesler sosla kaplanana kadar karıştırın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine patatesleri yayın ve önceden 200°C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Patatesler yumuşayıp üzeri kızarana kadar pişirin, ara sıra kontrol ederek karıştırın.
  • Sıcak servis yapın, isteğe bağlı yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz.

Not: Eğer daha kıtır olmasını isterseniz, patatesleri haşlamadan önce bir süre suda bekletip kurulayın. Ayrıca, kızartma tavasında da pişirebilirsiniz, ancak fırın daha sağlıklı bir seçenektir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;