Sulu etli patates yemeği nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için, sulu etli patates yemeği hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Kuşbaşı etin yumuşacık piştiği, patates ve havuçlarla buluştuğu bu nefis tarif, sofraları şenlendirecek nitelikte.
Sulu Etli Patates Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
- 4 orta boy patates
- 1 büyük soğan
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- İlk olarak etleri kuşbaşı doğrayın ve tencerede sıvı yağ ile birlikte kavurmaya başlayın
- Etler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin
- Soğanı ince doğrayıp etlerin üzerine ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ince dilimleyerek veya ezip tencereye ekleyin
- Salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
- Patates ve havuçları iri küpler şeklinde doğrayın
- Doğranmış sebzeleri tencereye ekleyin
- Üzerine sıcak suyu ve tüm baharatları ilave edin
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 45-50 dakika pişirin
- Ara sıra kontrol ederek sebzelerin ve etin pişip pişmediğini kontrol edin
- Yemek istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın
- 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın
Püf Noktaları:
- Etlerin daha yumuşak olması için bir gece önceden süt veya yoğurtla marine edebilirsiniz
- Yemeğin suyunu kontrol ederek gerekirse ekstra sıcak su ekleyebilirsiniz
- Daha lezzetli olması için et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz
- Servis ederken üzerine maydanoz serpebilirsiniz
- Pilav veya makarna ile mükemmel bir uyum sağlar
|