Tencerede patatesli köfte tarifi ile nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği arayanlar için nefis bir tencerede patatesli köfte tarifi. Köftelerin yumuşacık dokusu, patateslerin lezzetiyle buluşarak aile sofralarınızı şenlendirecek. Malzemelerin hazırlanışından pişirme tekniklerine kadar tüm detaylar bu tarifte bir arada.

24 Kasım 2025

Tencerede Patatesli Köfte Tarifi


Malzemeler:

  • 400 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz ve baharatlar (köfte suyu için)

Hazırlık Süresi: 20 dakika


Pişirme Süresi: 30-35 dakika

Porsiyon: 4 kişilik

Köfte Hamurunun Hazırlanışı:

  • Kıymayı derin bir kaba alın.
  • Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve yoğurun.
  • Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve köfteleri şekillendirin.
  • Hazırladığınız köfteleri bir kenara alın.

Patateslerin Hazırlanışı:


  • Patatesleri soyun ve iri küp şeklinde doğrayın.
  • Doğranmış patatesleri soğuk suda bekletin, böylece kararmalarını önlemiş olursunuz.

Pişirme Aşaması:

  • Orta boy bir tencerede sıvı yağı ısıtın.
  • Köfteleri tencereye ekleyin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
  • Köfteleri tencereden alın ve bir tabağa koyun.
  • Aynı tencerede domates salçasını ekleyip kavurun.
  • Sıcak suyu ekleyin ve salçayı iyice karıştırın.
  • Kızartılmış köfteleri ve süzülmüş patatesleri tencereye ekleyin.
  • Tuz ve baharatları ilave edin, karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Ara sıra kontrol ederek, gerekirse su ekleyin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın, yanında yoğurt veya pilav ile sunabilirsiniz.
  • Üzerine maydanoz veya dereotu serperek lezzetini artırabilirsiniz.

İpuçları:

  • Köfteleri kızartmadan direkttttttt tencerede pişirebilirsiniz, ancak kızartmak lezzetini artırır.
  • Patateslerin çok küçük doğranmaması, dağılmamaları için önemlidir.
  • İsteğe bağlı olarak havuç veya bezelye ekleyerek tarifi zenginleştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;