Yumurtasız Patates Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 4 orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kornişon turşu
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı yoğurt (vegan seçenek için bitkisel yoğurt)
Yapılışı:
- Patates ve havucu iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Küp küp doğrayarak tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan patates ve havucu süzüp soğumaya bırakın.
- Kornişon turşuyu küp küp doğrayın, maydanozu ince ince kıyın.
- Geniş bir kasede soğuyan patates ve havucu, doğranmış turşu, mısır ve maydanozu birleştirin.
- Ayrı bir kasede limon suyu, zeytinyağı, yoğurt, tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsağı (kullanıyorsanız) çırparak sosunu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu salata malzemelerinin üzerine dökün ve tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
- Salatayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis yapın.
İpuçları:
- Daha kremamsı bir kıvam için patatesleri blender'dan geçirebilirsiniz.
- Vegan bir seçenek için yoğurt yerine avokado püresi kullanabilirsiniz.
- Lezzetini artırmak için bir çay kaşığı hardal ekleyebilirsiniz.
|