Bezelye patates yemeği nasıl yapılır, tarif nedir?
Lezzetli ve besleyici bir bezelye patates yemeği hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar bu tarifte bir araya getirildi. Basit malzemelerle evde kolayca pişirebileceğiniz bu nefis yemek, günlük öğünlerinize hem renk hem de sağlık katacak.
Bezelye Patates Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı taze veya donmuş bezelye
- 3 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı şeker
Yapılışı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve su dolu bir kapta bekletin
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya minik doğrayın
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurmaya devam edin
- Suyunu süzdüğünüz patatesleri tencereye ekleyin, 5 dakika karıştırarak kavurun
- Bezelyeleri ekleyip karıştırın
- Sıcak suyu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın
- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika)
- Yemek piştikten sonra 10 dakika dinlendirip servis yapın
Püf Noktaları:
- Bezelyelerin diri kalması için yemeğin fazla karıştırılmaması önemlidir
- İsterseniz içine havuç da ekleyebilirsiniz
- Taze nane ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
- Yemeğin kıvamını kontrol ederek gerekirse su ekleyebilirsiniz
|