Bulğurlu patates köftesi nasıl yapılır?
Lezzetli bir ana yemek veya atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Bulgurlu patates köftesi, hem besleyici hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. İç malzeme karışımının kıvamı ve kızartma tekniğiyle çıtır dış yüzey elde edilen bu köfteler, özellikle yoğurt eşliğinde tüketildiğinde damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Bulğurlu Patates Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 3 orta boy haşlanmış patates
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2-3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri bir kasede iyice ezin.
- Bulguru üzerine ekleyip, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin.
- Rendelenmiş soğan, salça, baharatlar ve unu ekleyip yoğurun.
- Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin.
- Kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.
- Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak yoğurt ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz.
|