Cheddar Soslu Patates Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Cheddar Sosu İçin:
- 200 gr rendelenmiş cheddar peyniri
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun. İsteğe bağlı olarak kabuklu da bırakabilirsiniz.
- Patatesleri parmak şeklinde veya küp küp doğrayın.
- Doğranmış patatesleri bir kaseye alın, üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sarımsak tozu ekleyip iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri yayın ve önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin, ara ara kontrol edin.
- Cheddar sosu hazırlamak için bir tencereye tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, topaklanmamasına dikkat edin.
- Sos kıvam alınca rendelenmiş cheddar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Tuz ve karabiberi ekleyip sosu 2-3 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkan sıcak patateslerin üzerine hazırladığınız cheddar sosunu gezdirin.
- İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha rendelenmiş cheddar ve maydanoz serpebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya cacık ile harika gider.
|