Cipsli patates salatası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Geleneksel patates salatasına farklı bir dokunuş getiren bu tarif, çıtır cipslerin lezzetiyle buluşuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan salata, hem görünümü hem de tadıyla sofraları renklendirecek bir alternatif sunuyor.
Cipsli Patates Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet doğranmış kırmızı soğan
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 paket baharatlı cips (rendelenmiş veya kırılmış)
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
- Haşlanmış patatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Geniş bir karıştırma kabında doğranmış patates, maydanoz, kırmızı soğan ve rendelenmiş havucu birleştirin.
- Ayrı bir kasede zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, tuz, karabiber ve kuru naneyi çırparak sosunu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu patatesli karışımın üzerine dökün ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Son olarak kırılmış veya rendelenmiş cipsleri salatanın üzerine serpiştirin.
- Cipsler yumuşamadan hemen servis yapın.
Not:
- Cipsleri salataya eklemeden hemen önce kırın/kırıntı haline getirin böylece gevrek kalırlar.
- Daha lezzetli olması için salatayı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz, ancak cipsleri servisten hemen önce ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak konserve mısır veya bezelye de ekleyebilirsiniz.
|