Çubuk patates kızartması nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve çıtır çubuk patates kızartması yapmanın püf noktalarını keşfedin. Doğru malzeme seçiminden çift kızartma tekniğine kadar, mükemmel sonuç almak için gereken tüm detaylar bu rehberde bir araya getirildi.

24 Kasım 2025

Çubuk Patates Kızartması Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates (iri ve nişastalı çeşitler tercih edilir)
  • 2 litre sıvı yağ (ayçiçek veya fıstık yağı)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: kekik, pul biber, sarımsak tozu

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri soyun ve uzunlamasına 1 cm kalınlığında çubuklar şeklinde kesin.
  • Kesilen patatesleri soğuk su dolu bir kaba alarak 30 dakika bekletin. Bu, fazla nişastayı atarak daha çıtır olmalarını sağlar.
  • Suyu süzün ve patatesleri temiz bir bezle iyice kurulayın.

Pişirme Yöntemi:


  • Derin bir tencereye yağı ekleyin ve 160°C'ye kadar ısıtın.
  • Patatesleri küçük partiler halinde yağa atarak 5-6 dakika hafif renk alana kadar kızartın (ön pişirme).
  • Çıkarıp kağıt havlu serili bir tabağa alın ve 10 dakika dinlendirin.
  • Yağın sıcaklığını 190°C'ye çıkarın ve patatesleri tekrar atarak 2-3 dakika altın rengi alana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

İpuçları:

  • Patatesleri eşit boyutta kesmek, homojen pişme sağlar.
  • Çift kızartma yöntemi, dışı çıtır içi yumuşak kızartma elde etmenin sırrıdır.
  • Sıcak servis yapın, yanında ketçap veya mayonez ile sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;