Et kavurma ve patates püresi nasıl yapılır?
Lezzetli bir ana yemek için klasik bir tarif: yumuşacık patates püresi üzerinde, baharatlarla harmanlanmış nefis et kavurma. Etin kendi suyunda pişmesiyle ortaya çıkan yoğun lezzet, krema kıvamındaki püreyle buluşarak dengeli bir tat sunuyor.
Et Kavurma ve Patates Püresi Tarifi
Et Kavurma Malzemeleri
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı sıcak su
Et Kavurma Yapılışı
- Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin.
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavurun, ardından sarımsakları ilave edin.
- Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyip, kapağını kapatarak etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Su çekilip etler pişince ocaktan alın.
Patates Püresi Malzemeleri
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Patates Püresi Yapılışı
- Patatesleri soyup büyük parçalara bölün.
- Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanmış patatesleri süzüp, bir kaseye alın.
- Patatesleri püre haline getirin.
- Ayrı bir tencerede süt ve tereyağını ısıtın.
- Sıcak sütlü karışımı püreye yavaşça ekleyip karıştırın.
- Tuz ve karabiberi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Servis Önerisi
- Et kavurmayı patates püresinin üzerine servis yapın.
- Yanında turşu veya salata ile servis edebilirsiniz.
|