Etli patates haşlama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Geleneksel mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden etli patates haşlama, doğru tekniklerle hazırlandığında enfes bir ana yemek olarak sofraları süslüyor. Bu tarifte etin yumuşacık olmasından sebzelerin diri kalmasına kadar dikkat edilmesi gereken incelikler ve pratik ipuçları yer alıyor.

22 Kasım 2025

Etli Patates Haşlama: Geleneksel Lezzetin Püf Noktaları


Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 litre sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:


  • Etleri yıkayıp süzün, tencerede sıvı yağ ile birlikte kavurun
  • Soğanı yemeklik doğrayıp etlere ekleyin
  • Salçayı ilave edip 2-3 dakika kavurun
  • Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin
  • Patates ve havucu iri kuşbaşı doğrayın
  • Etler yumuşadıktan sonra sebzeleri tencereye ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin

Püf Noktaları:


  • Etlerin daha çabuk pişmesi için sıcak su kullanın
  • Sebzeleri çok küçük doğramayın, dağılmalarını önleyin
  • Etler pişmeden sebzeleri eklemeyin
  • Kısık ateşte pişirmek lezzetin daha iyi dağılmasını sağlar
  • Son 10 dakikada sarımsakları ekleyin, böylece kokusu çok keskin olmaz
  • Pişirme suyunu çorba yapmak için değerlendirebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında turşu ve yoğurt ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;