Klasik Patates Kızartması
- Patatesleri kabuklarını soyduktan sonra ince uzun dilimler halinde kesin
- Soğuk suda 30 dakika bekletip nişastasından arındırın
- Kuruladıktan sonra 160°C'de ön kızartma yapın
- 180°C'de ikinci kez kızartarak altın rengi alana kadar pişirin
- Tuz ve isteğe bağlı baharatlarla servis yapın
Fırında Patates Kızartması
- Patatesleri dilimleyip zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak tozuyla harmanlayın
- 200°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin
- Ara sıra karıştırarak her tarafının eşit pişmesini sağlayın
- Kıtırlaşana kadar fırında tutun
Baharatlı Patates Kızartması
- Klasik kızartma yöntemiyle hazırlayın
- Kızarmış patatesleri pul biber, kekik, kimyon ve toz kırmızı biberle harmanlayın
- İsteğe bağlı olarak rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin
Truffle Aromalı Patates Kızartması
- Lüks bir lezzet için klasik kızartma hazırlayın
- Kızartma tavadan çıkarır çıkmaz truffle yağı ve deniz tuzu ile tatlandırın
- İnce kıyılmış taze maydanoz ile süsleyin
Sweet Potato (Tatlı Patates) Kızartması
- Tatlı patatesleri aynı klasik yöntemle hazırlayın
- Tarçın ve esmer şeker karışımı ile tatlandırabilirsiniz
- Daha sağlıklı alternatif olarak fırında da pişirebilirsiniz
Parmesan Sarımsaklı Patates Kızartması
- Kızarmış patateslere rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin
- İnce kıyılmış taze sarımsak ve maydanozla harmanlayın
- Son dokunuş olarak zeytinyağı gezdirin
Dilimlenmiş Patates Kızartması
- Patatesleri ince dilimler halinde (cips gibi) kesin
- Bol yağda kıtırlaşana kadar kızartın
- İnce tuz ve isteğe bağlı baharatlarla servis yapın
|