Fırında kremalı karnabahar ve patates nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir fırın yemeği arayanlar için pratik bir tarif. Karnabahar ve patatesin kremalı sosla buluştuğu, üzeri kızaran kaşarla taçlanan nefis bir ana yemek alternatifi.

22 Kasım 2025

Fırında Kremalı Karnabahar ve Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 1 orta boy karnabahar
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik

Hazırlık Aşamaları:


  • Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırın. Tencereye alıp hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Ayrı bir tencerede patatesleri haşlayın, ancak çok yumuşamalarına izin vermeyin.
  • Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Haşlanmış karnabahar ve patatesleri geniş bir karıştırma kabına alın.

Sos Hazırlama:


  • Bir kasede kremayı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, ezilmiş sarımsakları, tuz, karabiber ve diğer baharatları karıştırın.
  • Bu sosu karnabahar ve patateslerin üzerine dökün, tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Pişirme:

  • Karışımı yağlanmış bir fırın kabına veya borcama yayın.
  • Üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirin ve zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak, yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;