Fırında patates püresiyle yapılan güveç nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir fırın yemeği olan patates püresi güveci, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Kremalı patates püresi ile kıymalı harç mükemmel bir uyum sağlarken, eriyen kaşar peyniri üzerine ayrı bir lezzet katıyor.

22 Kasım 2025

Fırında Patates Püresi Güveci Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet soğan
  • 200 gr kıyma veya dilerseniz sebze (havuç, bezelye gibi)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Yapılışı:


1. Patates Püresi Hazırlama:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanmış patatesleri süzüp, süt ve tereyağı ile birlikte püre haline getirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

2. İç Harcı Hazırlama:

  • Soğanı ince ince doğrayıp, tavada soteleyin.
  • Kıymayı ekleyip kavurun, renk değiştirdiğinde salçayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
  • Sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve baharatları ayarlayın.

3. Güveç Hazırlama:

  • Fırın kabına önce kıymalı karışımı yayın.
  • Üzerine patates püresini düzgünce yayın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

4. Pişirme:

  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Not: İsteğe bağlı olarak kıyma yerine tavuk veya sadece sebze kullanabilirsiniz. Pürenin kıvamını süt miktarı ile ayarlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;