Fırında Patatesli Tavuk Bonfile Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet tavuk bonfile
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 adet limon suyu
Hazırlık Süresi:
Pişirme Süresi:
Yapılışı:
- Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
- Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın.
- Bir kasede zeytinyağı, kekik, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve limon suyunu karıştırarak marine sosu hazırlayın.
- Tavuk bonfileleri ve doğranmış patatesleri bu sosla iyice harmanlayın, tüm yüzeylerinin sosla kaplandığından emin olun.
- Yağlanmış bir fırın tepsisine önce patatesleri, ardından tavuk bonfileleri yerleştirin.
- Fırında 40-45 dakika veya tavukların içi pişene ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme sırasında ara sıra kontrol ederek gerekirse çevirin.
- Sıcak servis yapın, yanında yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz.
İpuçları:
- Daha lezzetli bir tat için marine süresini 30 dakika kadar uzatabilirsiniz.
- Patateslerin çıtır olmasını isterseniz, pişirme süresinin son 10 dakikasında fırın ısısını 220 dereceye çıkarın.
- Sarımsak eklemek isterseniz, marine sosuna rendeleyerek ekleyebilirsiniz.
|