Fırında patlayacak kabak ve patates nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir fırın yemeği arayanlar için pratik ve sağlıklı bir tarif: kabak ve patatesin baharatlarla buluştuğu, çıtır çıtır dokusuyla sofraları renklendiren nefis bir seçenek. Malzemelerin doğal lezzetini ön plana çıkaran bu yöntem, hem besleyici hem de görsel açıdan iştah açıcı bir sunum vaat ediyor.

22 Kasım 2025

Fırında Kabak ve Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy kabak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlık Aşamaları:


  • Patates ve kabakları iyice yıkayıp kurulayın
  • Kabuklarıyla birlikte iri küp şeklinde doğrayın
  • Bir kasede zeytinyağı, baharatlar ve limon suyunu karıştırın
  • Doğranmış sebzeleri bu karışımla iyice harmanlayın

Pişirme Yöntemi:


  • Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeleri yayın
  • 20 dakika pişirdikten sonra ters çevirin
  • Toplam 35-40 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Sebzeleri eşit boyutta doğramaya dikkat edin
  • Fırın tepsisinde sebzeleri sıkışık dizmeyin
  • Pişirme sırasında ara sıra kontrol edin
  • Sıcak servis yapın

Servis Önerileri:

  • Yoğurtlu sarımsak sos ile
  • Et yemeklerinin yanında
  • Üzerine taze maydanoz serperek

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;