Fırında tavuk pirzola ile patates ve soğan nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için fırında tavuk pirzola, patates ve soğanın mükemmel uyumu. Marine işleminden pişirme tekniklerine kadar tüm detaylarla hazırlanan bu tarif, hem görsel şölen hem de damaklarda iz bırakacak bir deneyim vaat ediyor.

22 Kasım 2025

Fırında Tavuk Pirzola, Patates ve Soğan Tarifi


Malzemeler:

  • 4-6 adet tavuk pirzola (but veya göğüs)
  • 4 orta boy patates
  • 2 büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu

Hazırlık Aşamaları:


1. Tavuk Pirzolaların Marine Edilmesi


  • Tavuk pirzolaları yıkayıp kuruladıktan sonra derin bir kaseye alın.
  • Üzerine zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve tuzu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırarak tavukların her yerine marine sosunun nüfuz etmesini sağlayın.
  • En az 30 dakika buzdolabında bekletin (tercihen 2-3 saat bekletirseniz daha lezzetli olur).

2. Sebzelerin Hazırlanması

  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun (dilimleyerek veya küp küp doğrayarak hazırlayabilirsiniz).
  • Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın.
  • Sebzeleri ayrı bir kasede, biraz zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayın.

3. Fırın Tepsisinin Düzenlenmesi

  • Fırın tepsisine önce patates ve soğanları yayın.
  • Üzerine marine edilmiş tavuk pirzolaları yerleştirin.
  • Kalan marine sosunu da tavuk ve sebzelerin üzerine gezdirin.

4. Pişirme İşlemi

  • Fırını 200°C'de önceden ısıtın.
  • Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin.
  • 40-45 dakika pişirin, ara sıra kontrol ederek tavukların ve patateslerin piştiğinden emin olun.
  • Son 10 dakika fırını grill moduna alarak tavukların üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.

5. Servis Önerisi

  • Sıcak olarak servis yapın, yanında yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz.
  • Üzerine taze maydanoz veya dereotu serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Tavukların eşit pişmesi için aynı boyutta pirzolalar seçin.
  • Patatesleri çok kalın doğramamaya dikkat edin, aksi halde pişme süresi uzayabilir.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yapışmayı önlersiniz.
  • Marine süresi ne kadar uzun olursa, tavuk o kadar yumuşak ve lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;