Güveçte patatesli kaşarlı köfte nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir akşam yemeği için ideal olan güveçte patatesli kaşarlı köfte, hem doyurucu hem de pratik bir tarif sunuyor. Patates halkaları ve eriyen kaşar peynirinin birleşimi, köftelere eşsiz bir lezzet katarken fırında pişirme yöntemiyle daha sağlıklı bir alternatif sunuyor.

22 Kasım 2025

Güveçte Patatesli Kaşarlı Köfte Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu veya bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 2 adet domates (rendelenmiş veya küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Taze kekik veya kuru kekik

Hazırlık Aşamaları:


1. Köfte Harcını Hazırlama:


  • Kıymayı derin bir kaba alın.
  • Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice yoğurarak homojen bir karışım elde edin.
  • Hazırladığınız köfte harcını buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

2. Patatesleri Hazırlama:

  • Patatesleri soyun ve ince halkalar şeklinde doğrayın.
  • Bir kase suda bekletip nişastasını atarak fazla suyunu süzün.

3. Sosu Hazırlama:

  • Domates salçası ve biber salçasını bir kasede, yarım su bardağı sıcak su ile karıştırarak sos hazırlayın.
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş domatesi de ekleyebilirsiniz.

4. Güveç Tencere veya Fırın Kabını Hazırlama:

  • Güveç tenceresinin veya fırın kabının tabanını sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.
  • Doğranmış patates halkalarının yarısını tencerenin tabanına düzgün bir şekilde yerleştirin.

5. Köfteleri Şekillendirme ve Yerleştirme:

  • Dinlenmiş köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri yuvarlak şekilde şekillendirin.
  • Köftelerin ortasını hafifçe çukurlaştırıp içine rendelenmiş kaşar peynirinden bir miktar koyun ve kapatarak peynirin içerde kalmasını sağlayın.
  • Hazırladığınız kaşarlı köfteleri, patateslerin üzerine aralıklı olarak yerleştirin.

6. Kalan Malzemeleri Ekleyip Pişirme:

  • Köftelerin üzerine kalan patates halkalarını serpiştirin.
  • Hazırladığınız sosu tencerenin her yerine gelecek şekilde gezdirin.
  • Üzerine kekik serperek lezzet katın.
  • Güveç kapağını kapatıp, önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
  • Son 10 dakika kapağını açarak üzerinin kızarmasını sağlayın.

7. Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak, yanında yoğurt veya cacık ile servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;