Havuç ve patatesle mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kış günlerini ısıtan, besleyici ve pratik bir lezzet: Havuç ve patatesli mercimek çorbası. Sebzelerin doğal tatlarıyla mercimeğin besleyiciliğini buluşturan bu tarif, hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün alternatifi sunuyor.

22 Kasım 2025

Havuç ve Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Mercimeği yıkayıp süzün, havuç ve patatesi küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
  • Salça kullanacaksanız ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
  • Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın
  • Mercimeği ilave edip üzerine suyu ekleyin
  • Tuz ve baharatları katıp kaynamaya bırakın
  • Kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika)
  • Çorba piştikten sonra dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz
  • Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz

Püf Noktaları:


  • Mercimekleri önceden ıslatmanıza gerek yoktur
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz
  • Daha lezzetli olması için tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz
  • Servis esnasında üzerine nane veya pul biber serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;