Hazır Yufkadan Patatesli Tepsi Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet hazır yufka
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 adet büyük soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
- 1 adet yumurta (üzeri için)
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
- Kavrulmuş soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
- Hazır yufkaları tezgaha serip, her birini dörde bölün.
- Her bir yufka parçasına patatesli harçtan yayıp, rulo şeklinde sarın.
- Yağlanmış tepsiye ruloları aralıklı yerleştirin.
- Üzerine çırpılmış yumurta sürüp, önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Püf Noktaları:
- Patateslerin iyice ezilmesi, böreğin kıvamı için önemlidir.
- Yufkaları çok ince sürerseniz, börek daha çıtır olur.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine nemli bez örtüp 5 dakika bekletirseniz, börek yumuşak kalır.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.
|