Hazır yufkadan tepsi böreği nasıl yapılır, patatesli mi?

Lezzetli ve pratik bir tepsi böreği için hazır yufka kullanarak hazırlanan bu tarif, patatesli harçla buluşuyor. Çıtır dokusu ve doyurucu iç harcıyla ana öğünlerde tercih edilebilecek nefis bir seçenek sunuyor.

22 Kasım 2025

Hazır Yufkadan Patatesli Tepsi Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet hazır yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
  • Kavrulmuş soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazır yufkaları tezgaha serip, her birini dörde bölün.
  • Her bir yufka parçasına patatesli harçtan yayıp, rulo şeklinde sarın.
  • Yağlanmış tepsiye ruloları aralıklı yerleştirin.
  • Üzerine çırpılmış yumurta sürüp, önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:


  • Patateslerin iyice ezilmesi, böreğin kıvamı için önemlidir.
  • Yufkaları çok ince sürerseniz, börek daha çıtır olur.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine nemli bez örtüp 5 dakika bekletirseniz, börek yumuşak kalır.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;