Kabak ve patatesli mücver nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve pratik bir sebze yemeği olan kabak mücver, patates eklenerek daha doyurucu bir hale getirilmiş. Sebzelerin en güzel değerlendirme yöntemlerinden biri olan bu tarif, hem ana öğün hem de meze olarak tüketilebilir. İşte ev yapımı kabak ve patatesli mücverin tüm incelikleri...

23 Kasım 2025

Kabak ve Patatesli Mücver Tarifi


Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:


  • Kabakları ve patatesi rendeleyin, suyunu iyice sıkın
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin
  • Maydanozu ince kıyın
  • Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın
  • Kıvam alana kadar un ekleyin
  • Yağı tavada kızdırın
  • Karışımdan kaşıkla alıp tavaya dökün
  • Altın rengi alana kadar her iki tarafını kızartın
  • Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün

Püf Noktaları:


  • Sebzelerin suyunu iyice sıkmazsanız mücver dağılabilir
  • Kıvam için gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • Sıcak servis yapmanız tavsiye edilir
  • Yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz

Not: Bu tarif yaklaşık 4 kişiliktir. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;