Kabartma Tozlu Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- İç harcı için: 4 adet orta boy haşlanmış patates, 1 adet soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, maydanoz
- Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, çörek otu veya susam
Yapılışı:
- Önce iç harcı hazırlayın. Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. Haşlanmış patatesleri ezip soğanlı karışıma ekleyin. Baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
- Hamur için derin bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile ince bir şekilde açın.
- Açtığınız hamurun yarısına patatesli harçtan yayıp diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını bastırarak kapatın.
- Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp ılık servis yapın. Afiyet olsun!
|