Karnıyarık patatesli börek nasıl yapılır? tarifi nedir?
Patatesli börek sevenler için farklı bir lezzet denemesi: Karnıyarık patatesli börek tarifi, hem görünümü hem de lezzetiyle sofraları şenlendirecek. Yufkaların arasında patates ve baharatların uyumu, çıtır çıtır dokusuyla akşam çaylarının vazgeçilmezi olmaya aday.
Karnıyarık Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ (yağlama için)
- 1 adet yumurta (üzeri için)
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
- Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
- Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın.
- İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek iç harcı tamamlayın.
- Yufkaları tezgaha serip her birini sıvı yağ ile yağlayın.
- Yağlanan yufkaları üst üste koyup, rulo şeklinde sarın.
- Ruloyu 4-5 parçaya kesip, her parçayı burgu şeklinde bükerek tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Püf Noktaları:
- Patateslerin iyice ezilmesi, böreğin kıvamı için önemlidir.
- Yufkaları çok ince yağlamak, böreğin çıtır olmasını sağlar.
- Fırını iyice ısıtmak, böreğin daha güzel kabarmasına yardımcı olur.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz.
|