Kaşarlı patates püresi nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli bir ana yemek yanı veya doyurucu bir atıştırmalık arayanlar için nefis bir kaşarlı patates püresi tarifi. Kremalı dokusu ve erimiş peynirin lezzetiyle hem pratik hem de göz dolduran bu tarif, sofralarınızı şenlendirecek.

23 Kasım 2025

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı süt (isteğe bağlı sıcak)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Haşlanmış patatesleri süzüp, aynı tencerede veya bir kasede püre haline getirin.
  • Tereyağını ekleyip karıştırın, ardından sütü yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, tuz, karabiber ve isteğe bağlı muskatı ekleyip iyice karıştırın.
  • Püreyi bir fırın kabına alın, üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kaşar eriyip hafif kızarana kadar 10-15 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapın, afiyet olsun!

İpucu: Püreyi daha kremamsı yapmak için süt yerine krema kullanabilir veya kaşar peynirini cheddar gibi başka peynirlerle çeşitlendirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;