Kremalı patatesli galeta unlu börek nasıl yapılır?

Kremalı patatesli galeta unlu börek, geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş getiren nefis bir tarif. Çıtır yufka katmanları arasında kremalı patates dolgusunun lezzet şöleni, galeta ununun verdiği gevrek dokunun eşsiz uyumuyla buluşuyor. Pratik hazırlanışı ve enfes sunumuyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak bu tarif, mutfakta yeni tatlar denemek isteyenler için mükemmel bir seçim.

23 Kasım 2025

Kremalı Patatesli Galeta Unlu Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı krema
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (üzeri için)

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
  • Krema, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Yufkaları tezgaha serip, üzerine sıvı yağ sürün ve galeta unu serpin.
  • Yufkaları üst üste koyup, hazırladığınız patatesli harçı yayın.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.
  • Dilimlenmiş börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine sıvı yağ sürüp, 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:


  • Patateslerin iyice ezilmesi, böreğin kıvamı için önemlidir.
  • Galeta unu, böreğin çıtır olmasını sağlar.
  • Fırını önceden ısıtmayı unutmayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;