Mantar ve patatesli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: mantar ve patatesin bulgurla buluştuğu bu nefis pilav, hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor. Malzemelerin uyumu ve kolay hazırlanışıyla günlük öğünlerinize renk katacak bir lezzet şöleni.

23 Kasım 2025

Mantar ve Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy patates
  • 200 gram mantar (kültür veya kestane mantarı tercih edilebilir)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 avuç doğranmış maydanoz (servis için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Sebzeleri Hazırlama:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve suda bekletin.
  • Mantarları ince dilimler halinde kesin.
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince kıyın.

2. Tencere İşlemi:

  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  • Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsağı ilave edip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  • Biber salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun.

3. Sebzeleri Ekleyip Kavurma:

  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri tencereye ekleyin, 3-4 dakika kavurun.
  • Mantar dilimlerini ilave edip mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.

4. Bulgur ve Baharatları Ekleme:

  • Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.

5. Suyu Ekleyip Pişirme:

  • Sıcak suyu veya et suyunu tencereye dökün, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

6. Dinlendirme ve Servis:

  • Pilavı ocaktan alın, üzerine bir kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  • Doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

İpuçları:

  • Pilavı daha lezzetli yapmak için tavuk suyu veya sebze suyu kullanabilirsiniz.
  • Mantarları fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde sertleşebilirler.
  • İsteğe bağlı olarak pilava bir çay kaşığı kimyon ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;