Oktay Usta'nın Sulu Köfte Patates Tarifi
Malzemeler:
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber, pul biber
- 3-4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5-6 su bardağı sıcak su
- Maydanoz (servis için)
Hazırlık:
- Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, yumurta, biber salçası ve baharatları bir kasede yoğurun
- Harcı 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin
- Patatesleri soyup iri kuşbaşı doğrayın
Pişirme:
- Tencerede sıvı yağı kızdırın, domates salçasını ekleyip kavurun
- Patatesleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin
- Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
- Dinlenmiş köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirin
- Kaynayan suya köfteleri tek tek ekleyin
- Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
- Ocaktan almadan 5 dakika önce ince kıyılmış maydanoz ekleyin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanına yoğurt ile ikram edin
- Üzerine nane ve pul biber serpebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Köftelerin dağılmaması için su kaynayana kadar bekleyin
- Patateslerin çok yumuşamaması için pişme süresini kontrol edin
- Kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz
|