Patates püresiyle servis edilen körili tavuk tarifi nedir?

Hindistan cevizi sütünün kremsi dokusuyla tavuğun mükemmel uyumu, köri baharatlarının aromatik dansıyla buluşuyor. Yanında tereyağlı patates püresinin yumuşacık dokusu, bu enfes sosu taçlandırıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis yemek, hem göze hem damağa hitap eden bir şölen sunuyor.

23 Kasım 2025

Körili Tavuklu Patates Püresi Tarifi


Malzemeler (4-6 Kişilik):

  • 600-700 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
  • 2 orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (rendelenmiş veya ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
  • 400 ml hindistan cevizi sütü
  • 200 ml tavuk suyu veya su
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
  • 1 limonun suyu
  • Yarım demet taze kişniş (doğranmış)

Patates Püresi İçin:


  • 4-5 orta boy patates
  • 100 ml sıcak süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
  • Muskat rendesi (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:


1. Tavuklu Köri Sosunun Hazırlanması:

  • Geniş bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ısıtın.
  • Soğanları ekleyip yumuşayıp şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Küp doğranmış tavukları ekleyip her tarafı renk alana kadar pişirin.
  • Un, köri tozu, kimyon ve zerdeçalı ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Hindistan cevizi sütü ve tavuk suyunu yavaşça ekleyip karıştırın.
  • Defne yaprağını, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kısık ateşte 15-20 dakika tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Son olarak limon suyu ve taze kişnişi ekleyip karıştırın.

2. Patates Püresinin Hazırlanması:

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (15-20 dakika).
  • Suyunu süzüp patatesleri püre haline getirin.
  • Sıcak süt, tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri, muskat, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Kıvamı pürüzsüz olana kadar çırpın.

3. Servis:

  • Derin tabaklara önce patates püresini koyun.
  • Üzerine sıcak körili tavuk sosunu gezdirin.
  • İsteğe bağlı olarak taze kişniş veya maydanoz ile süsleyin.

İpuçları:

  • Köri oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hindistan cevizi sütü yerine krema kullanabilirsiniz.
  • Tavukları marine etmek için önceden köri ve yoğurtla karıştırabilirsiniz.
  • Patates püresine farklı peynirler ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;