Patates ve patlıcanlı tepsi kebabı nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan patates ve patlıcanlı tepsi kebabı, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor. Malzemelerin uyumlu dokusu ve baharatların aroması, bu geleneksel tarife modern bir dokunuş katıyor.

23 Kasım 2025

Patates ve Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram kıyma (kuzu veya karışık)
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı su

Hazırlık Aşamaları:


  • Kıymayı derin bir kaba alın, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, salça ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  • Patates ve patlıcanları ince halkalar şeklinde doğrayın, tuzlu suda 10 dakika bekletip sudan çıkarın.

Pişirme Yöntemi:


  • Fırın tepsisini yağlayın, patates dilimlerini tabana dizin.
  • Üzerine yoğurduğunuz kıymayı yayarak serpin.
  • Kıymanın üstüne patlıcan dilimlerini yerleştirin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Üzerine suyu gezdirip, 15-20 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Üzeri kızarınca fırından alıp, 5 dakika dinlendirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak, yoğurt ve mevsim salatası eşliğinde servis yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;