Patates ve peynirle yapılan börek nasıl yapılır?

Lezzetli bir patates ve peynir karışımıyla hazırlanan bu börek, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Çıtır yufka katmanları arasında nefis bir iç harç saklayan bu tarif, öğle yemeklerinden akşam atıştırmalıklarına kadar her an için ideal.

23 Kasım 2025

Patatesli ve Peynirli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 200 gram beyaz peynir (istenirse lor peyniri de kullanılabilir)
  • 1 adet soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Yufka (6-8 adet, hazır veya ev yapımı)
  • Üzeri için: 1 adet yumurta ve susam/çörek otu

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri haşlayın, soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı incecik doğrayıp, hafifçe kavurun (isteğe bağlı).
  • Beyaz peyniri ufalayın ve maydanozu ince kıyın.
  • Tüm malzemeleri (patates, peynir, soğan, maydanoz, baharatlar) karıştırarak iç harcını hazırlayın.

Böreğin Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yufkaları tezgaha serin, hafifçe yağlayın.
  • İç harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın veya üçgen kesip katlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam/çörek otu serpin.
  • 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak, yoğurt veya ayran eşliğinde servis yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;