Patates ve peynirli börek nasıl yapılır, tarif ister misin?

Lezzetli bir patates ve peynirli börek, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek. İç dolgusu için patatesler haşlanıp ezildikten sonra kavrulmuş soğan ve beyaz peynirle harmanlanıyor. Yufkaların arasına yerleştirilen bu nefis karışım, altın rengi alana kadar fırında pişiriliyor.

23 Kasım 2025

Patates ve Peynirli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 200 gram beyaz peynir (istenirse lor peyniri de kullanılabilir)
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 paket yufka (6-8 adet)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 su bardağı su (yoğurtla karıştırılabilir)

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda hafifçe kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
  • Beyaz peyniri ufalayarak karışıma ilave edin.
  • Tuz, karabiber ve istenirse kırmızı toz biberi ekleyip, iyice karıştırın.

Böreği Şekillendirme:


  • Yufkaları tezgaha serin ve hafifçe yağlayın.
  • İç harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın veya üçgen kesimler yaparak katlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.

Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
  • Çıkarıp ılık servis yapın.

Not: İsteğe bağlı olarak, böreğin üzerine yumurta sürülebilir veya susam serpilebilir. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;