Patatesli bulgur nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: patatesli bulgur. Hem ekonomik hem de besleyici olan bu yemeğin püf noktalarıyla mükemmel sonuç almanın inceliklerini paylaşıyoruz.

23 Kasım 2025

Patatesli Bulgur Tarifi ve Püf Noktaları


Patatesli bulgur, hem besleyici hem de pratik bir yemektir. İşte tarif ve püf noktaları:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 orta boy patates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: maydanoz veya nane

Yapılışı:


  • Sıvı yağı bir tencereye alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Küp doğranmış patatesleri ekleyip 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
  • Bulguru, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin.
  • Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin, üzerine maydanoz veya nane serperek servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Patatesleri eşit boyutta doğrayın, böylece hepsi aynı anda pişer.
  • Bulgurun çok yumuşamaması için su miktarını kontrol edin; ince bulgur genellikle 1: 2 oranında su ister.
  • Dinlendirme süresi önemlidir, bulgurun kıvamını oturtur.
  • İsteğe bağlı olarak biraz limon sıkarak lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;