Patatesli Bulgurca Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 orta boy patates (küp küp doğranmış)
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
- 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 4 su bardağı sıcak su
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya nane
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyin ve 3-4 dakika karıştırarak kavurun.
- İnce bulguru tencereye ekleyin ve bulgur hafifçe kavrulana kadar 2-3 dakika karıştırın.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu tencereye dökün, karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp bulgur ve patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Pişme süresi sonunda ocağı kapatın, tencerenin kapağını açmadan 5-10 dakika dinlendirin.
- Son olarak, isteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz veya nane serperek servis yapın. Sıcak veya ılık olarak tüketebilirsiniz.
Not: Patatesli bulgurca, pratik ve doyurucu bir yemektir. İsterseniz içine havuç veya bezelye gibi sebzeler ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!
|